Top 10

Door Paaprika geselecteerde top 10 spellen, die je veel uren spelplezier zullen opleveren!

1
Wingspan (NL versie)

We beginnen met een echte topper!

Wingspan is een tactisch spel waarbij jij de leefomgeving van je vogels zo goed mogelijk probeert in te richten, om zoveel mogelijk punten te scoren. Bij Wingspan begin je elk spel met een opdrachtkaart waarmee je punten kunt verdienen. Deze kaarten veranderen de manier waarop je het spel speelt. Variatie gegarendeerd dus!

Bij Wingspan klopt alles: de onderdelen zijn van hoge kwaliteit, de art is prachtig en door de weetjes onderaan de kaart, leer je ook nog eens een iets over vogels!

2
Root A Game of Woodland Might & Right

Root is een persoonlijke favoriet. Hij staat echter niet op nummer 1, omdat het spel niet voor iedereen is. Het is namelijk geen makkelijk spel. Er zijn veel regels, maar als je eenmaal aan het spelen bent, is het goed te doen. Root is een spel voor 2-4 spelers(1-6 met een uitbreiding) waarbij je gaat strijden om als eerste 30 overwinningspunten te halen. Het spel is fantastisch vormgegeven en over elk punt is nagedacht. Wat Root zo speciaal maakt is dat elke speler met een andere factie speelt, die op een compleet andere manier te werk gaat dan de andere facties. Elke factie heeft zijn sterke en zwakke punten, waar je pas achter komt nadat je het gespeeld hebt.

3
Lord of the Rings Journeys in Middle Earth

Lord of the Rings Journeys in Middle Earth is een adventure game voor 1 tot 5 spelers. Iedereen doet mee met het avontuur: er is geen speler nodig die speelt voor de tegenpartij, zoals bij Dungeons & Dragons. Die is namelijk vervangen door een app!

Deze app zit supergoed in elkaar. Het avontuur is leuk en uitdagend. Dit spel is echt een aanrader wanneer je geen Dungeon Master hebt, of met je vrienden een leuk avontuur wilt beleven.

4
Time Stories

Time Stories is ook een coöperatieve adventure game, maar in plaats van dat je tegen monsters gaat vechten, ga je misteries oplossen uit het verleden, of de toekomst. Het is een spel voor raadsels en puzzels. Ben je fan van escaperoom spellen, maar wil je meer verhaal? Dan is Time Stories echt iets voor jou! Het nadeel van het spel is dat je het maar één keer kan spelen. Daarna weet je de clue, maar met de basisdoos heb je makkelijk 6 tot 8 uur aan spelplezier!

De uitbreidingen van het spel lopen door in hetzelfde verhaal. Daarom staat de hele serie op de 3de plaats.

5
Azul

Azul is een spel wat elke spelletjesfanaat in zijn of haar collectie zou moeten hebben.

Het spel is gemakkelijk te spelen, maar heeft tevens genoeg diepgang om zelfs de meest ervaren spelers te vermaken. Bij Azul probeer je zoveel mogelijk punten te scoren, door de tegels die je uit het midden van de tafel pakt zo goed mogelijk op jouw speelveld neer te leggen. Het tactische element ontstaat wanneer je ook op de speelvelden van je tegenstanders gaat letten. Maar pas op, want als je niet oplet kan het zijn dat de minpunten bij jou terecht komen!

Ben je al fan van Azul? bekijk dan ook de andere versies!

6
Dominion

Dominion is dé originele deck-building game. Bij dit type spel breid je jouw eigen stapel kaarten gedurende het spel steeds meer uit, door elke beurt nieuwe kaarten te kopen. Hierdoor krijg je steeds betere kaarten in je deck. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te scoren door hertogdommen en provincies te kopen.

Dominion is een spel met een Middeleeuws thema. Wanneer je toe bent aan wat meer variatie, dan kun je één van de vele uitbreidingingen toevoegen voor meer en langer spelplezier!

7
Dixit Odyssey

De Dixit serie is de perfecte partygame voor creatievelingen! De surealistische geïlustreerde kaarten zorgen voor eindeloos spelplezier.

Tijdens jouw beurt geef je een hint over de kaart die jij oplegt. Dit kan een woord, zin, liedje, dansje of iets anders creatiefs zijn. De kaart die jij oplegt moet niet door iedereen geraden worden, maar ook niet door niemand. Daardoor is het telkens opnieuw zoeken naar de juiste hint.

De vele uitbreidingen zorgen voor nieuwe mogelijkheden in het spel.

8
7 Wonders Duel

Het spel 7 Wonders Duel is een strategisch spel voor twee personen. De beurten zijn snel en niet al te ingewikkeld, waardoor jij je niet bezig hoeft te houden met de regels, maar alleen met de strategie die jij wilt toepassen om te winnen. Wat 7 Wonders Duel uniek maakt is dat je het spel op verschillende manieren kunt winnen. Namelijk niet alleen door het scoren van de meeste punten, maar ook via een wetenschappelijke of militaire overwinning.

Speel je vaak spellen met zijn tweeën? Dan is 7 Wonders Duel echt een must!

9
Secret Hitler

Secret Hitler klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is een fantastische partygame. Denk aan weerwolven, maar in plaats van weerwolven en mensen heb je liberalen en fascisten.

Het spel is makkelijk te begrijpen en door beide partijen op meerdere manieren te winnen. Hierdoor blijft elk spel spannend en blijven de liberalen altijd voor de vraag staan wie de fascisten zijn en wie nou eigenlijk de Secret Hitler is!

10
Clever

Persoonlijk was ik geen groot fan van dobbelspellen. Het ging altijd te veel over geluk en te weinig of strategie. Tot ik Clever tegen kwam! Dit spel heeft mijn kijk op het genre veranderd. Door het vele aantal worpen die in het spel gedaan worden, is de kans groter dat je de getallen gooit die je nodig hebt.

In Clever speel je eigenlijk 5 verschillende soorten minigames, die toch met elkaar verbonden zijn. Aan jou de keus in welke game je een getal afkruist! Er zijn veel verschillende strategieën mogelijk, waardoor elk potje weer anders is.

Ben je uitgekeken op Qwixx? Probeer dan zeker eens een potje Clever!

Paaprika

  • Beukerstraat 66
    7201LG Zutphen
  • 0618115443
  • info@paaprika.nl
  • KVK: 76033139
  • BTW: NL003040736B59

Betaalmethodes

Klantenservice

Volg ons op

Meer over Paaprika

Paaprika is een spellenwinkel & café gevestigd in Zutphen.
Bij ons vind je een uitgebreid aanbod aan gezelschapsspellen. Ook is er de mogelijkheid om spellen uit te proberen in het cafégedeelte.
Tevens kan je bij ons terecht voor speladvies en -uitleg.
Staat jouw spel hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op! Wellicht dat wij iets voor je kunnen betekenen.

Alle prijzen zijn incl. BTW - Copyright ©2021 Paaprika